Byłeś na Camino?

Podziel się swoim doświadczeniem, pomóż innym przygotować się do wyprawy i odnaleźć głębszy sens Camino.

W tym projekcie otrzymasz:

Przygotowanie do roli mentora
Podczas spotkań z ekspertami i warsztatów on-line dowiesz się, czym jest mentoring i jak skutecznie z niego korzystać. Poznasz narzędzia, które przydadzą ci się w roli mentora, a także otrzymasz wsparcie techniczne w obsłudze platformy Zoom, co ułatwi Ci organizację spotkań mentoringowych.

Kiedy? Od listopada do marca 2023 jedno spotkanie w miesiącu

Mentoring
Swoją wiedzą i doświadczeniem będziesz wspierał dwie osoby przygotowujące się do Camino. Pomożesz komuś zrealizować marzenia, a jednocześnie – dzięki wspólnym rozmowom, wspomnieniom i refleksji – i ty będziesz mógł pogłębić swoje doświadczenie drogi, zobaczyć nowy, przydatny dla innych wymiar twojego Camino i pozyskać nowe kompetencje.

Kiedy? Od marca do czerwca 2023 – łącznie 10 spotkań (60 min.)

Spotkanie networkingowe w Gietrzwałdzie
Podczas wspólnego przejścia fragmentu Camino Polaco z Olsztyna do Gietrzwałdu oraz dwudniowego spotkania networkingowego poznasz ludzi, którzy podzielają twoją pasję i chcą się nią dzielić. Wspólna wymiana pomysłów i informacji podczas warsztatów na temat wolontariatu na Camino zainspiruje cię do nowych działań.

Kiedy? Lipiec 2023
Gdzie? Gietrzwałd

Udział w konferencji o eko-pielgrzymowaniu
To spotkanie zachęci cię, by wędrować mądrzej i bardziej odpowiedzialnie. Dzięki wykładom ekspertów i gości poznasz praktyczne sposoby by chronić środowisko i wspierać eko-inicjatywy na Camino. Spotkasz też innych pielgrzymów, którym leży na sercu kwestia zrównoważonego rozwoju w podróżowaniu.

Kiedy? Październik 2023
Gdzie? Warszawa (lub platforma Zoom)

Webinary, live’y, blog
Dzięki serii wydarzeń online spotkasz prawdziwych fascynatów Camino, którzy podzielą się swoimi historiami, zainspirują Cię opowieściami z drogi i podsuną praktyczne wskazówki w tematach pakowania plecaka, wyboru szlaku i doboru obuwia. Na blogu znajdziesz mnóstwo dodatkowych wskazówek, także tych dotyczących eko-pielgrzymowania i wolontariatu na Camino (przejdź do Bloga).

Kiedy? Od października 2022 do czerwca 2023 (nie przegap tych wydarzeń, otrzymuj Newsletter)

APLIKUJ